cosmic rivers

Wednesday, June 28, 2006

Τι τρεχει με τους ανθρωπους;

Η μηπως ειναι απλα ελληνικο φαινομενο;Αποφευγουμε τον κοσμο;
Χτες κατεβηκα για μια δουλεια στο κεντρο.Στο λεωφορειο οι μισες σχεδον θεσεις ηταν αδειες αλλα ο κοσμος στεκοταν ορθιος.Γιατι;Γιατι οσοι ειχαν καθισει ειχαν επιλεξει την εξωτερικη θεση.Θα μου πεις...σιγα το εμποδιο.Κι ομως, σπανια καποιος ζητα να καθισει σηκωνοντας τον αλλο απο τη θεση του για να περασει.Κι αυτοι που καθονται το κανουν επιτηδες για να μην εχουν καποιον διπλα τους.Παραδεχτειτε οτι και εσεις το κανετε που και που...
Το αλλο που σκεφτομουν καιρο τωρα...Ζουμε σε μια ηλιολουστη χωρα αλλα με κλειστα τα παραθυρα!Εννοω τα "παντζουρια".Σε οσες πολεις εζησα,σε οσες γειτονιες ημουν παρατηρησα τα ιδια.Γιατι;Γιατι δεν ανοιγουν να μπουν οι ηλιαχτιδες μεσα και αντ'αυτου τις αφηνουν απ'εξω?Η απαντηση ειναι μαλλον-παλι-η αντικοινωνικοτητα.Φοβομαστε μηπως μας βλεπει ο κοσμος.Η θελουμε να δειχνουμε οτι ισως δεν ειμαστε μεσα ωστε να αποφευγουμε επισκεψεις,πλασιε,κτλ κτλ.Και αυτο το εκαναν συχνα και μεταναστες που ηξερα στη Θεσσαλονικη αρα δε νομιζω να ειναι ελληνικο φαινομενο αποκλειστικα.

3 Comments:

  • Κοίτα, δεν είναι όλα αντικοινωνικότητα. Για το αστικό έχεις δίκιο, αλλά προσωπικά δε μ'ενδιαφέρει αν με θέλουν ή όχι, κάθομαι. Όσο για τα παντζούρια, όταν είναι καλοκαίρι κάνει πάρα μα πάρα πολύ ζέστη. Τ' αφήνω ανοιχτά μέρα-νύχτα και βράζει ο τόπος, αλλά τι να κάνω που δεν μπορώ χωρίς φως. Αν μιλάς για το χειμώνα, δεν ξέρω ειλικρινά. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.

    By Blogger Eroviana, at 9:09 PM  

  • Εννοω χειμώνα καλοκαιρι.Το καλοκαιρι φυσικα υπαρχει και η περιπτωση που αναφερεις αλλα αφου τα ιδια βλεπω και το χειμωνα...
    Ενα παραδειγμα.Εμενα πισω απο το "Γεννηματας" στη θεσσαλονικη-διπλα στη σχολη.Πολυκατοικια+δωματιο γωνιακα.Ειχα παντα ανοιχτα παραθυρο-μπαλκονοπορτα.Οταν ξενοικιασα απο εκει περνουσα καθημερινα για πηγαινοερχομενος στη σχολη κι οχι μονο.Ε,το παραθυρο ηταν παντα κλειστο.Νομιζα οτι ειχαν βαλει καποιο επιπλο μπροστα...αλλα 1 και μοναδικη φορα το ειδα ανοιχτο!Αρα..

    By Blogger Heiron, at 12:16 AM  

  • Νομίζω είσαι υπερβολικός... Μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό λόγοι. Εγώ στο σπίτι π.χ. δεν έχω κουρτίνες, έχω όμως τεράστιες μπαλκονόπορτες. Το αποτέλεσμα είναι ότι η γειτονιά μου έχει live reality show. Και καλά, εμένα δεν με πολυνοιάζει, κάποιον άλλον ίσως ναι. Πιστεύω πάντως ότι δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα!

    By Blogger Alice, at 5:48 PM  

Post a Comment

<< Home