cosmic rivers

Thursday, December 29, 2005

Διηγημα: Cosmic Rivers-Going through Hel(part 1)

COSMIC RIVERS

3.GOING THROUGH HEL

Κοίταξε το δεξί του χέρι. Οι φλέβες του, οι τρίχες του, τα νύχια του, ακόμη και οι γραμμές της παλάμης του ήταν όπως συνήθως. Αλλά ήξερε πως δεν ήταν αυτό το χέρι του. Όχι, δεν είναι αυτό το χέρι του Τζον Ντανος.

Δεν φαινόταν καμιά ουλή. Καμιά ουλή που θα τον στιγμάτιζε ως αιρετικό. Γνώριζε πως η ουλή υπήρχε ακόμη αλλά ήταν κρυμμένη κάτω από το οργανικό γάντι που είχε ενσωματωμένο ένα πλαστό βιοτσιπ. Τώρα ήταν πλέον ένας «κρυπτοαιρετικος». Εγκληματίας απέναντι στο νόμο της Ανθρωπότητας, βλάσφημος απέναντι στη θρησκεία του και την ίδια του την οικογένεια. Αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να περάσει επιτυχώς τον έλεγχο στο στρατολογικό γραφείο και να φτάσει στον προορισμό του.

Έτριψε το χέρι του με αγωνία.

Θεέ μου, ιδρώνει κιόλας λες και είναι κανονικό δέρμα, σκέφτηκε. Το άγχος τον καταλάμβανε καθώς το σκάφος όδευε προς τον πλανήτη. Μόλις έφτανε στη βάση εκπαίδευσης επίστρατων στον Ελ, το πλαστό βιοτσιπ θα τον πρόδιδε. Δεν είχε την πολυτέλεια να προμηθευτεί ένα βιοτσιπ ικανό να ξεγελάσει τους στρατιωτικούς αισθητήρες. Ήταν ήδη αρκετά τυχερός που πέρασε από τη στρατολογία. Έπρεπε να βρει ένα τρόπο να ξεγλιστρήσει από το στράτευμα πριν φτάσουν στη βάση.

Είχαν αφήσει πίσω τους το Κοσμικό Ποτάμι που τους έφερε ως το αστρικό σύστημα του Ελ και τώρα το σκάφος έμπαινε σε τροχιά καθόδου προς τον προορισμό του. Στις οθόνες εμφανιστήκαν εικόνες του πλανήτη. Με βάση τα όσα ήξερε ο Τζον, δεν υπήρχε ζωή στην επιφάνεια του παρά μόνο στο εσωτερικό του. Και πράγματι, αυτό που έβλεπε δε θύμιζε καθόλου ένα ουράνιο σώμα που θα μπορούσε να κατοικηθεί από ανθρωποειδή. Η αραιή του ατμόσφαιρα δεν προστάτευε αποτελεσματικά τον πλανήτη από επιθέσεις βολίδων από το διάστημα και έτσι παντού υπήρχαν τεράστιοι κρατήρες. Αλλά και το ίδιο το άστρο του Ελ, ο Μεγας Σείριος αντί να δίνει ζωή με το φως του, βομβάρδιζε με ισχυρή ακτινοβολία εξαφανίζοντας κάθε ελπίδα για εμφάνιση ζωής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες και η έλλειψη θάλασσας εξαφάνιζε κάθε πιθανότητα να εμφανιστεί ζωντανός οργανισμός πάνω στον Ελ.

Βεβαία, όλοι ήξεραν ότι υπήρχε ζωή στον Ελ. Όχι πάνω του, όπως ήταν συνηθισμένο στους πλανήτες που ήταν συνδεδεμένοι μέσω των Κοσμικών Ποταμιών αλλά στο εσωτερικό του.

1 Comments:

  • Πολύ συμπαθητικό. Αναμένουμε συνέχεια.

    By Blogger kk, at 12:15 PM  

Post a Comment

<< Home